4 Συμβουλες για Διαλογισμο μεσα στο νερο

Η κολύμβηση μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα, ο απόλυτος, τελείως αποκομμένος από εξωτερικά ερεθίσματα, κινούμενος διαλογισμός.

Η αδυναμία να δείτε σχεδόν τίποτα, πέρα από τη γραμμή στο κάτω μέρος της πισίνας, και να ακούσετε τίποτα, πέρα από τη ροή του νερού στη θάλασσα, δημιουργεί ένα μονωτικό αποτέλεσμα σαν να βρίσκεστε μέσα σε ένα τέλειο κουκούλι.
Είναι ένα είδος αναγκαστικής υποβρύχιας Pratyahara (το πέμπτο στοιχείο της γιόγκα, όπως περιγράφεται από τον σοφό Patañjali). Δεν είναι μια καθιστική συνεδρία διαλογισμού σε σταυροπόδι, αλλά ένα κινούμενος διαλογισμός με μεγαλύτερη ροή. Αυτή η αίσθηση της ροής προέρχεται τόσο από τη ρευστότητα του νερού όσο και από τη φυσική ολίσθηση της κολύμβησης.

Παρακολουθήστε ένα δεινό κολυμβητή, όπως γλιστρά και τεντώνετε στη θάλασσα με χάρη. Κάθε κίνηση έχει σχεδιαστεί για να είναι αεροδυναμική και πολλές φορές όμοια με αυτή του δελφινιού, με αποτέλεσμα είναι κάτι πολύ γιόγκικη. Δεν υπάρχει καμία αναπήδηση ή ενόχληση, αλλά ένας σταθερός, ομαλός ρυθμός.

Ο καθένας μπορεί να μετατρέψει τη διαδικασία της κολύμβησης σε ένα κινούμενο διαλογισμό. Εδώ παραθέτουμε κάποιες συμβουλές ώστε να τα καταφέρετε.

  1. Επιβραδύνετε : Για μια πιο γιόγκικη προσέγγιση στο κολύμπι, είναι απαραίτητη η επιβράδυνση. Αγνοήστε τον χρόνο. Πάρτε καθοδήγηση από το σχολείο της κολύμβησης του οποίου ο ιδρυτής, ο Terry Laughlin, ζητά από τους μαθητές του να πάρουν «ανάσες γιόγκα» και στρέψουν το σώμα τους σύμφωνα με τη ροή του νερού. Με τον τρόπο αυτό, η αγχωτική παρόρμηση για συνεχόμενο αέρα αφαιρείται. Τα άκρα δεν προσκρούουν αλλά επεκτείνονται και τραβιούνται προς τα πίσω σε αργή κίνηση. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά χαλαρωτικό καθώς υπάρχει άφθονος χρόνος για ελεγχόμενη αναπνοή.
  2. Βρείτε έναν άνετο ρυθμό αναπνοής: Εάν είστε νέοι στην ελεύθερη κολύμβηση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε την τεχνική της αναπνοής. Ένας καλός προπονητής θα σας διδάξει πώς να αναπνέετε άνετα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μόλις οι μηχανισμοί της αναπνοής αναπτυχθούν, μπορείτε να νιώσετε πιο αυτάρκεις. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε την κολυμβητική κίνηση με αυτή που δεν απαιτεί συγχρονισμό της αναπνοής του κεφαλιού και των χεριών.
  3. Εκπνεύστε από τη μύτη: Αφήστε την εκπνοή ως μια αργή ροή από τη μύτη. Αυτό δεν θα επιβραδύνει μόνο την όλη διαδικασία της αναπνοής, αλλά θα δημιουργήσει επίσης μια ευχάριστη διαδρομή φυσαλίδων κάτω από το νερό, που μπορείτε να παρατηρήσετε στο επόμενο στάδιο. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τα χείλη σας μπορούν να πάρουν αυτό το ρόλο.
  4. Επικεντρωθείτε σε κάποιο στοιχείο: Μόλις βρείτε ένα χαρούμενο ρυθμό κολύμβησης ή μια άνετη ροή, αρχίστε να επικεντρώνεστε σε διάφορα οπτικά ή ακουστικά ερεθίσματα.
  • Ο ήχος των φυσαλίδων που ξεφεύγουν από τη μύτη σας.
  • Την αίσθηση της ροής του σώματος, καθώς γυρνάει από τη μία πλευρά στην άλλη.
  • Το σχήμα των χεριών σας, καθώς βγαίνουν έξω από το νερό.
  • Την «τρύπα» που σχηματίζουν οι άκρες των δακτύλων σας καθώς βυθίζονται στο νερό.

Αντισταθείτε στον πειρασμό να κρίνετε την τεχνική αναπνοή σας ή την ικανότητα κολύμβησης. Κάνετε την πρακτική σας επικεντρώνοντας σε ένα από τα παραπάνω στοιχεία και νιώστε την κίνηση του σώματος σας από τα άκρα των δακτύλων σας έως τις άκρες των ποδιών σας. Ακριβώς όπως και σε κάθε διαλογισμό, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αλλά αυτό μόνο που σας ταιριάζει.