Τσαι γιογκι απο την Ινδια

Υλικά

30 ολόκληρους πράσινους σπόρους κάρδαμο
30 κομμάτια πιπέρι μαύρο ολόκληρο
5 ξυλάκια κανέλα
10 λεπτές φέτες φρεσκοκομμένη πιπερόριζα


4 λίτρα νερό
30 γαρύφαλλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο τσάι

Εκτέλεση

Αρχικά σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε 30 ολόκληρους πράσινους σπόρους κάρδαμο, 30 κομμάτια πιπέρι μαύρο ολόκληρο, 5 ξυλάκια κανέλα, 10 λεπτές φέτες φρεσκοκομμένη πιπερόριζα και 30 γαρύφαλλα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το μαύρο τσάι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Αν αφήσουμε τα μπαχαρικά να βράσουν παραπάνω από 30 λεπτά το τσάι θα γίνει πιο δυνατό.

Μπορούμε όταν το πίνουμε να το συνδυάσουμε με γάλα ή μέλι αν μας αρέσει καλύτερα η γεύση.

Επίσης, μπορούμε να διατηρήσουμε το ρόφημα στο ψυγείο για 4 έως 7 ημέρες, να το βγάζουμε όποτε θέλουμε, να το ζεσταίνουμε ξανά και να το πίνουμε.

 

Re-blogged from www.sidagi.gr